Domače testenine z ljubeznijo

P2200027

Že večkrat sem napisala, da sem ljubiteljica hitro in enostavno pripravljene hrane. Odkar sta tu naša dva mala škratka, je to zame še toliko bolj pomembno, saj raje namenim ves čas igri, potepanju in druženju. Včasih je kuhanje in priprava hrane lahko tudi zelo zabavna in del igre za otroke in deževni dnevi so pri nas kot nalašč za kuharsko ustvarjanje, ki zahteva malenkost več časa. Roko je najbolj navdušen kuhar pri hiši. Predvsem je pravi šef kuhinje. Dokler je v igri “packanje”, rezanje, valjanje, mešanje, smo navdušeno zraven. V fazi pospravljanja je hiša kar naenkrat prazna. 😉

Prejšnji teden smo zavihali rokave in pripravili domače testenine iz svežih jajčk iz bližnje kmetije. Super občutek, ko se izživljaš nad kepo testa.;) Prava antistres terapija. Zelo enostavno, vedno zmešaš v 100g moke 1 jajce. Tako smo v 300g moke v kateri narediš jamico, dodali 3 stepena jajca in začeli postopoma mešati s prsti iz sredine navzven. Ko se moka počasi prepoji z jajcem, začneš s gnetenjem na leseni površini. Z gnetenjem nadaljuješ toliko časa, da je kepa testa zelo gladka in postane lepo svetleča. Pri gnetenju nikoli ne posipaš moke na podlago, ampak pšenični zdrob, saj le ta ne izsuši in ne razpoka testa. Testo nato zaviješ v prozorno folijo ali vrečko in ga pustiš v hladilniku 30 minut. Po 30 minutah zrežeš testo na več delov in ga postopoma spuščaš čez strojček za testenine (vsako stopnjo posebej). Za raviole in torteline potrebuješ zares tanko testo, zato brez stroja ne bo šlo. To enostavno pripravljeno kepo testa lahko naribaš v ribano kašo, jo skuhaš v slani vodi in dodaš goveji juhi. Mi smo vse ostanke testa uporabili za ribano kašo.

P2200021

Nadev za torteline in raviole smo naredili iz miksanih na česnu prepraženih jurčkov, malo tartufov, ricotte in parmezana. V video posnetku lahko vidite postopek zapiranja nadeva v testenine. Za vse polnjene testenine velja, da ne dodajamo omak, ampak le na maslu za minuto prepražimo sveže liste žajblja in prelijemo čez torteline. Žajbelj skupaj z maslom oblikuje nezno in prijetno aromo, ki se poda k vsakemu nadevu in predvsem ne prikrije okusa odličnega nadeva. Na koncu še malo parmezana in oljčnega olja in kosilo za prste obliznit je tu.

Oglej si video:

Domači ravioli z jurčki in tartufi

Njami mami 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s