Ustvarjajmo z otroki na deževen dan

Ustvarjanje z otroki je zelo pomembno. Gre je kvalitetno preživeti čas, ko se družina zbere pri mizi, pripravi materiale za ustvarjanje, podaja predloge, razmišlja, uri fino motoriko in potrpežljivost, se primerja med seboj, sodeluje, občuduje končne izdeleke in kar je najbolj pomembno, skozi pogovore se otroci zaupajo in zbližajo s starši.

Dolge jesenske večere se vsako leto pridno pripravljamo na novoletno dekoracijo doma. Še pred sedmimi leti sva z dragim imela v stanovanju le mini namizno jelko in tu se je dekoracija stanovanja končala. Po rojstvu Bianke so se stvari precej spremenile. Iz leta v leto se na jelki pojavijo dodatne krogle, ki jih izdelamo s skupnimi močmi. Včasih jih izdelamo več in jih podarimo za božič starim staršem, ki jim ročno delo vnučkov veliko pomeni in je za njih najlepše darilo. Z Bianko sva začeli s tovrstnim ustvarjanjem, ko je bila stara dve leti, saj je bila navdušena umetnica že zelo zgodaj. Preživela je veliko časa za mizo, risala, rezljala, pisala, čečkala in izdelovala. Ko se nam je pridružil Roko nam je z radovednostjo sledil, posnemal starejšo sestro in se z njo primerjal. Pri ustvarjanju otroka še bolj sodelujeta kot pri igri, saj potrebujeta pomoč, si delita nasvete in hkrati tekmujeta.

Za tiste, ki še ne poznate materialov za izdelavo čudovitih novoletnih krogel povemo še nekoliko več o izdelavi. V nekaterih art trgovinah, kjer prodajajo materiale za ustvarjanje (tudi spletne trgovine obstajajo) lahko nabavite krogle iz stiropora različnih dimenzij (od najmanjših do pravih velikank), stožce ali obroče. Potrebujete še akrilno barvo (zlato, srebrno, metalic,…), čopiče, bleščice z prahu ali v obliki lepila, manjše dekoracije (zvezdice, srčke,…), lepilo in sponke za obešanje. Izdelava je zelo preprosta. Krogle in ostale oblike pobarvate in posujete z bleščicami. Ko se barva posuši nadaljujemo z lepljenjem dekoracij in na koncu v stiropor potisnemo sponko in dodamo vrvico.

Razgibajte prstke skupaj z otroki in ustvarite izdelke na katere boste še posebno ponosni, saj bodo kreacije vaših otrok. Tudi, če ne bodo najbolj popolne, bodo neprecenljive.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s