Prav posebni polnjeni lignji

Posebna priložnost pri nas doma ni le večer, ko na obisk povabiš dobre prijatelje, sodelavce ali sorodnike. Pri nas je posebna priložnost takrat, kadar sva po dolgem tednu oba zvečer doma, brez obveznosti in hitenja. Marko namreč dela v športu, kar pomeni, da so vsi popoldnevi in večeri namenjeni treningom. Posebna priložnost in poseben dan v tednu je za naju petek. Ob petkih smo zvečer vsi skupaj doma. Potem, ko otroka zaspita si privoščiva prigrizek ali posebno večerjo v dvoje, dober film in še kaj;). Vsi se veselimo in cenimo skupne trenutke. Izkoristimo jih vedno maksimalno, produktivno, aktivno in z ljubeznijo. Običajno se nam v enem dnevu toliko dogaja, kot se nekaterim v enem tednu. Temu pravimo kvaliteta skupnega časa, ki se porazgubi ali celo izgine s kvantiteto.

Današnji recept je iz serije prav posebnih receptov, saj vključuje same odlične, gurmanske sestavine. Lignje, tartufato, bakala namaz in parmezan. Ko sem preizkušala v domači kuhinji in zmešala tartufato in bakala, sem ugotovila, da je to odličen namaz za krekerje, kruhke ali dodatek k ocvrtemu jajcu. Poskusila sem mu dodati še parmezan, vse skupaj vtakniti v lignje, jih dobro zapreti in nastal je odličen recept.

Preprost recept vključuje le naslednje sestavine:

  • 12 lignjev (cca.400g)
  • 80 g tartufate
  • 120 g namaza bakala
  • 100 g parmezana
  • oljčno olje
  • solni cvet ali sol

Očiščene lignje dobro operete z obeh strani. Postavite jih na papirnate brisače, da se dobo osušijo. Med tem časom zmešate tartufato, bakala in parmezan. Dozirno vrečko ali brizgalko napolnete z mešanico, ki jo dozirate v popolnoma osušene lignje. Lignje dobro zaprite z zobotrebci ali paličicami za ražnje. V zelo vroči, namaščeni ponvi jih hitro spečete na obeh straneh. Solite jih vedno na koncu, ko so že pečeni.

Za lažje razumevanje si oglejte video.

Vsem gurmanom in gurmankam želim dober tek.

Njami mami.

P2240093P2240098P2240096

 

One Reply to “Prav posebni polnjeni lignji”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s